Paljud allergikute emad on hädas lastele toidu valmistamisega, sest tihtipeale napib ideedest ning toimivatest gluteenivabadest retseptidest.
Kuna paljud kliendid on minu käest gluteenivabu restepte palunud, otsustasin, et hakkan tasapisi retsepte blogisse kirja panema.
Meie peres on traditsiooniks saanud, et pühapäevahommikuti ärkab emme vara ning kui pere ärkab, on laual gluteenivabad pannkoogid. Pikalt valmisid meie peres pühapäevahommikuti toortatrajahust pannkoogid, mis on tõesti maitsvad ja enamus perest sõi neid hea meelega.
Kuna toortatrajahust pannkoogid maitsevad päris palju teist moodi kui nisujahust pannkoogid, siis suuremale lapsele need kahjuks kaubaks ei läinud. Seetõttu otsisin ja katsetasin erinevaid retsepte kuniks jõudsin selle õige ja kõige maitsvama retseptini. Kui ei teaks, siis tõesti ei ütleks, et need pannkoogid on gluteenivabad.
Tõesti, need viivad keele alla ning on meie pere lemmikud.
Otsimist ja katsetamist oli palju, sest tegelikult on internetiavarus täis gluteenivabade pannkookide retsepte. Kirjelduse järgi on üks parem kui teine 😀 Enamik nendest retseptidest on aga kirja pandud ameerikapäraselt- ehk siis enamus toorainet on mõõdetud cuppides ning pea kõikides retseptides on kasutatud valmis jahusegusid. Ei ole mina ära harjunud cup mõõteühikuga- olen harjunud kõike köögikaaluga mõõtma ning tegelikult on gluteenivaba küpsetamise juures väga oluline, et jahud oleksid kaalutud täpselt- mahuga mõõtes aga nii täpset tulemust ei saa.
Teiseks soovisin ma koostada retsepti, kus ei ole kasutatud valmis jahusegu. Valmis jahuseguga saad kindlasti samaväärsed gluteenivabad pannkoogid, aga siiski on tulemus iga kord erinev sõltuvalt kasutatavast jahusegust.
Need pannkoogid on gluteenivabad, nisujahuvabad, kaseiinivabad, laktoosivabad, piimavabad.
Kui tavaliselt kipuvad gluteenivabad koogid ja küpsetised kuivapoolsed olema, siis nende pannkookidega seda muret ei ole. Need imemaitsvad pannkoogid maitsevad imeliselt nii sooja kui külmana.
Sellest kogusest jagub pannkooke kolmele või neljale sööjale. Oleneb kui suured maiasmokad teil kodus on.
Loomulikult võid kasutada ka täistera riisijahu, sest see on kiudainerikkam ning veidi tervislikum valik. Kahjuks kannatab siin pannkookide maitse päris palju ja no olgem ausad- vahepeal võib ju veidi patustada ja süüa seda megamaitsvat ilma kiudaineteta pannkooki 🙂
Kui jagad retsepti, siis palun lisa viide minu kodulehele!